9 Nisan 2015 Perşembe

ve görevler ve karakterler



Ben İsim'i bir mafya babası olarak görüyorum. Tek başına karşısındakilere korku salabiliyor. Fakat yanındaki adamlarıyla daha da korku salabilen bir mafya babası gibi buluyorum. İsim çoğu şeyin olmazsa olmazı gibi önemli bir şahsiyettir. Olgunlaşmış, çoğu şeye anlam katan bir tiptir.

Zamir ise tam bir görev adamı. İsmin yerine geçip, mafya babalığı yapabilir. Çok çeşitli bir insandır zamir. Farklı durumlarla aynı görevde bulunabilir. İsmin sağ koludur. İsmin başına bir şey gelirse yerine zamir geçer.

Sıfat ise İsmin adamıdır. Tek başına bir korku salsa da İsim kadar değildir. Sıfat ile İsim birbirini tamamlar aynı kişiliklerdendir, arkadaştırlar. Yaptığım benzetme sizce de İsmi daha çekici hale getirmiyor mu?

Son olarak Zarf, yaşadığımız hemen hemen her yerde karşımıza çıkan köstebeklere, dedikoduculara benzer. Şeref yoksunu bir insandır. Zarf'ın kimden taraf olduğunu anlayamayabilirsiniz. Çünkü sinsidir. Nerede bulunursa oraya anlam katar. Kimileri için önemsiz biridir ama bazı zamanlar bütünlüğü de o tamamlar.

Tolga Ercan IŞIK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder