13 Nisan 2015 Pazartesi

ince memed

Çukurova ' da Değirmenoluk köyünün halkı köylerinin dışına çıkmazlar . Bu yüzden burada halk kendine has kanunlar ile yaşarlar . Abdi Ağa bu kanunları koyar ve uygular . Abdi Ağa dışından başka kimse gelemez ve karışamaz . Köyün gençlerinden Memed günlerdir Abdi Ağa'nın tarlasını işlemektedir . Buna rağmen Abdi Ağa , Memed ve annesini dövüyormuş . Bundan usanan Memed karar verir ve Kesme köyüne gider . 
Orada köylü Süleyman'a sığınır . Memed kışı burada geçirir . Orada çobanlık yapar . Bir gün eski köyden tanıdık görür ve annesi Döne!ye haber gönderir . Fakat bu haber köye yayılır ve tabi ki de bunu Abdi Ağa'da öğrenir . Ardından Abdi Ağa Süleyman'ın kapısına dikilir . Daha sonra Memed'i alıp köye geri getirir . Tabi ki Memed'in yaptığının bir cezası var . Ceza olarak hasadın 1/4'ünü verir . Aradan zaman geçtikten sonra Memed arkadaşı ile birlikte kasabaya gider . 
Yolda mert biri olan eşkıya Koca Ahmet ile karşılaşırlar . Kasabada ağaların olmadığı hayat Memed'i etkiler . Memed , Abdi Ağa'nın sevgilisi Hatçe'yi yeğeni ile evlendireceğini öğrenince köye geri döner . Ve kaçarlar . Ağa'nın adamları ve yeğeni onları yakalamak için peşlerine düşerler . Ve izlerini bulurlar . Çatışma yaşanır . Memed Abdi Ağa'nın yeğenini öldürür ve kaçar . Hatçe yakalanır . Memed'in sığınacak bir yeri olmadığı için Deli Durdu çetesine katılır . 
Bu sırada Abdi Ağa Hatçe'yi cezalandırmak için tuzak kurar ve jandarmaları yeğenini Hatçe'nin öldürdüğüne inandırır . Daha fazla zulme dayanamayan Memed ve arkadaşları Cabbar ve Recep Çavuş çeteden ayrılır . Hatçe'nin başına geleni öğrenir ve Abdi Ağa'nın peşine düşer . Abdi Ağa Memed'i ortadan kaldırmak için tuzak kurar . Memed de bir yolunu bulup Hatçe'yi ceza evinden kaçırır . Köylüleri de Abdi Ağa'ya karşı gelmek için yüreklendirdi . 
O dönem köylü halk Abdi Ağa'ya hasatlarından pay vermezler . Abdi Ağa Ankara'ya telgraf çeker ve Memed'in burada saklandığını ihbar eder . Jandarma Memed'i bulur ve sıkıştırır . Bu sırada Hatçe doğurur ve Memed çocuğu ve eşi için teslim olur fakat bu sırada Hatçe vurulur ve Memed'in hayatı yıkılır . Komutan bu olay yüzünden Memed'i tutuklamaz ve ona bir şans verir . 
Çocuğu Hatçe'nin cezaevi arkadaşı Iraz alır ve Gaziantep'e götürür . Olaylardan Abdi Ağa'yı sorumlu tutan Memed , Abdi Ağa'yı vurur . Bu olaydan sonra köylü halkı sevinç alıp götürür .

Alper Kıran

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder