16 Mart 2015 Pazartesi

Kadın ve Toplum

Kadın ve Toplum
Burak Okur

Ülkemizde son yıllarda yaşanan olaylara baktığımızda kadınlara gereken önemi vermediğimiz hatta onlara zarar verdiğimiz apaçık ortada. Haberlerde gördüğümüz üzere bu olaylar kimi zaman bıçaklanma kimi zaman öldürülme ve hatta tacize kadar gidebiliyor. Bu tür olayların artık olmaması, kadınlara gereken önemi verilmesi gereklidir. Bu olayları gerçekleştiren kişiler nasıl bir zihniyete sahipler? Bir insan neden birini öldürsün veya taciz etsin? Ayrıca bunları yapan kişilerin gerekli cezayı almadıkları zamanlar oluyor. 
Avrupa ülkelerine baktığımızda bu tarz olayların çok az olduğu ve gerekli cezanın verildiğini görüyoruz. Peki, neden bizim ülkemiz Avrupa'daki ülkeler gibi değil? Neden bizim ülkemizde bu tarz olaylar çok fazla yaşanıyor? Bu olayları gerçekleştiren kişiler, mahkemede gerekli cezayı almıyorlar hatta cezaya indirim uygulandığı bile oluyor. Ve bazı kişiler bu olayları yapanı değil de masum yani başına bu olaylar gelen kişiyi suçluyorlar. 
Veya bu olaylara tepki göstermeyen ya da normalmiş gibi karşılayan insanlar da var ülkemizde. Kadınları bir obje gibi görenler de var. Kadınları eve hapsetmeye zorluyorlar. Bence çözüm olarak yapılabilecek çok fazla şey var. Bu tarz olayları gerçekleştiren kişilere daha ağır ceza verilmelidir. İnsanlar, çocuklarına ailede gerekli eğitimi vermelidir. Ve ülkemizde hiçbir zaman cinsiyet ayrımcılığı yapılmamalıdır. Bu söylediklerim çözüm yollarından sadece birkaçı ve son olarak ülkemizdeki insanları kadın ve erkek eşitliği hakkında bilinçlendirmeliyiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder