16 Mart 2015 Pazartesi

Hayır

Hayır
Lord Stark

Gene bir kadına şiddet haberi şaşırdım mı? Hayır. Artık günlük hayatımızın bir parçası oldu. Her gün haberlerde görmek zorunda kalıyoruz. Ne kadar korkunç bir durum. Bu durum hepimizi üzüyor. Bunu yapanlara öfkeleniyor, onlara lanetler okuyoruz. Sadece bu kadar. Hiç daha derine ineniniz oldu mu? Bu durumun nedenini araştıran bu durumu azaltmak için neler yapılması gerektiğine bakan daha da önemlisi bu duruma devletlerin (Batılı devletler dışında) neden çözüm bulmuyor!

Davayı kapatma. Aç. Bayanların daha rahat sağlıklı güven ve huzur içinde yaşamasını sağla. Madem devletsin yapacaksın. Bu her devletin görevidir. Yok, sadece söz söylüyorsunuz.'' Bu caniliği esefle kınıyoruz'',''Bunu yapanları lanetliyoruz.''… deme…

Hadi her şeyi geçtim bari eğitimi doğru düzgün verin be kardeşim. Bu işler imam-hatip açmakla bitmez. Bu sadece devletin görevi değil ailenin de görevi. Sen çocuğuna doğru düzgün eğitim vermezsen onunla ilgilenmezsen o da it kopuk olur gelir bir gün başkasına zarar verir. Çocuk ne bilsin ailesinden böyle görmüş. 

Zaten ülkemiz cinsel açlığın Afrikası'dır. Ülkemizin erkeği biraz açık giyinen bayan görsün tuvalet görmüş ishaller gibi davranırlar. Önce bakışlarıyla rahatsız ederler. Ne hakkınız var buna. Sizin kız kardeşiniz yok mu? Ha şimdi dersiniz o böyle açık giyinmez diye. İsterse çıplak gezer ve bu seni zerre kadar ilgilendirmez. Onun vücudu onun kararları.

Cinsel taciz bir yana daha da önemlisi şiddet ve dayak da var ne yazık ki ülkemizde. Yok, sen beni sevmiyorsun… Sen başka erkeğe baktın… Ayrılmak istiyorsun… Benim olmazsan kara toprağınsın diyip gözünü bile kırpmadan öldürüyorlar. Dayak atıyorlar. Yüzleri kolları vücutları morarıyor. Eğer ki birine söylersen daha çok dayak daha çok dayak. Polise gidersen uzaklaştırma verirler. Adam akşam evine gelir öldürür seni. Daha çok örnek sayabiliriz ama saydıkça utanç verir insana.





İşte ülkemin ve bayanlarının sorunları... O kadar çoklar ki. Çözüm? Yok. Anca tartışın birbirinizi yiyin hiç düşünmeyin kadına şiddeti. Ancak bir gün başınıza gelirse anlarsınız o zamanda çok geç olur. Bize çözüm lazım ama gün geçtikçe çözüm gelmiyor sorunlar artıyor. Böyle devam etmez, edemez. Elbet bir gün düzelecek bakalım o günü görebilecek kadın kalacak mı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder