3 Mayıs 2015 Pazar

Adana’nın kültürel etkinlikleri

Adana’nın en önemli kültürel etkinliklerinden biri Altın Koza Film Festivali’dir. Her yıl çeşitli tarihlerde düzenlenen film festivalinde, ücretsiz film gösterimleri olur ve ödül töreninde Türkiye’nin en önemli aktör ve aktrisleri bulunur. İlk kez 1969 yılında yapılan festival, Türkiye’nin en prestijli festival ve ödül törenlerindendir. 1969’dan beri Adana’da bir gelenek haline gelen festival, her yıl Adana’da heyecanla karşılanıyor.

Adana’nın çok ses getiren bir diğer kültürel etkinliği ise Portakal Çiçeği Festivali. İlki 2013’te düzenlenen festival, üçüncü yılında binlerce kişiye ulaşmış bulunuyor. Festivalin amacı, Adana’nın zenginliklerini portakal çiçeklerinin açma tarihini akıllara kazıyarak görsel bir şölen eşliğinde sunmak. Festivalde liselerden genç gruplar, yerel gruplar ve Türkiye’de çapında ünlü sanatçılar sahne alıyor. Daha ilk yılından sıcacık bir ortama ev sahipliği yapmış olan festival,önümüzdeki yıllarda milyonlara ulaşacak gibi.

Adana’da düzenlenen sanatsal festivallerden biri de, Uluslararası Adana Tiyatro Festivali’dir. Bu festival, Türkiye’nin ve dünyanın pek çok tiyatro grubuna ev sahipliği yapar ve hem Türk hem dünya yazarlarının oyunları oynanır. Diğerleri kadar ilgi çeken bir festival olmasa da, tiyatro severler tarafından rağbet gören bir festivaldir ve festivalin gelirleri Devlet Tiyatrosu’na bağışlanır.

Adana’da düzenlenen küçük çaplı festivallerden biri de Tango Festivali’dir. Bu festival,Adana’nın en işlek caddelerinden birinde yapılır ve profesyonel dansçılarla beraber vatandaşlar da dans etme fırsatı bulurlar.

Nazlıcan Özkut

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder