5 Haziran 2015 Cuma

LUNAPARK

‘’ gökte bir lunapark var’’ derdi sevgilim…
‘’küssüzlük’’
‘’taç yapraklarından bir çadır’’
‘’içinde
bir falcı’’
‘’elimde bir fincan yasemin çayı
öpme avcumdan bu saatte
yanında dur, ağlayabilir orman’’
*
Lunapark şiirinde redif ve uyağa yer verilmemiş. Serbest ölçüyle ve sade bir anlatımla yazılmış. Umut, hayal, sevgi konuları ele alınmış.

Lunapark şiirinde yer verilen kişinin dünyada çok mutlu olmadığını ama dünya için olmasa da hala umutlarının olduğunu düşünüyorum. Çünkü hayallerinden, umutlarından söz ediyor ‘’gökte bir lunapark var’’ derken. ‘’küssüzlük’’ mısrasında ise bu kişinin hayatındaki insanlarla sorunları olduğunu, çok iyi anlaşamadığını ve bu nedenle umutlarını hayal dünyasına sakladığını anlayabiliyorum. ‘’elimde bir fincan yasemin çayı öpme avcumdan bu saatte yanında dur, ağlayabilir orman’’ mısralarına bakarak da bu düşüncelere sahip olan kişinin bir süre de olsa yalnız kaldığını veya yalnız hissettiğini ve bu nedenle çok ağladığını düşünüyorum.

Sonuç olarak Lunapark şiirinden bu kişinin birçok zorluk yaşadığını, hayatındaki insanlarla anlaşamadığını, sorunları olduğunu, çok yalnız kaldığını ve bu nedenle çok üzüldüğünü ama her şeye rağmen hala hayallerinin ve umutlarının olduğunu çıkarıyorum.

Deniz Uçar

*Hakan Savlı, ‘’Lunapark’’ , Gizli’den
Sözcükler Yayınları
Mayıs 2015 İstanbul

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder